منتديات all4all

خبز "البريوش" 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي لكى نستفيد معاً ونتبادل الخبرات
سنتشرف بتسجيلك
شكرا خبز "البريوش" 829894
ادارة منتديات ALL4ALL خبز "البريوش" 103798


منتديات all4all

خبز "البريوش" 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي لكى نستفيد معاً ونتبادل الخبرات
سنتشرف بتسجيلك
شكرا خبز "البريوش" 829894
ادارة منتديات ALL4ALL خبز "البريوش" 103798


منتديات all4all
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ALL4ALL.ROAD2US.COM
 
منتديات العطارالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلاً وسهلاً بكم فى منتداكم all4all
 مع أطيب تحيات إدارة المنتدى
 


 

 خبز "البريوش"

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ahmed elattar
Admin
Admin
ahmed elattar


Posts : 1472
Reputation : 6
Join date : 18/04/2009
Age : 44
Location : egypt - elarish

خبز "البريوش" Empty
مُساهمةموضوع: خبز "البريوش"   خبز "البريوش" Emptyالإثنين أبريل 05, 2010 2:02 pm

كل سنة وكل أصدقائنا بخير وصحة وسعادة..
ونتمنى لكم إجازة سعيدة وهادية..
النهارده هنقدّم لكم وصفة خاصة جداً بشم النسيم، وهي طريقة عمل خبز البريوش..
يلّا بقى بسرعة ندخل على المطبخ ونشوف الطريقة مع بعض...


المقادير
كيلو دقيق
كوب إلا ربع لبن
كوب سكر
8 بيضات
كوب وربع زبدة
معلقة كبيرة خميرة
1/4 كوب زيت
معلقة فانيليا

الطريقة
1- دوبي الخميرة في شوية مية دافئ وسكر، وسيبيها لمدة 10 دقايق علشان تتفاعل.

2-
اضربي الزبدة مع السكر كويس لغاية ما الخليط يبقى عامل زي الكريمة، وبعد
كده ضيفي البيض واحدة واحدة، واضربي كويس لغاية ما يتجانسوا وبعد كده ضيفي
الفانيليا.

3- أحضري الدقيق وانخليه كويس، وبعد كده ضيفي إليه
الملح، وبعد كده ضيفي الدقيق تدريجياً على خليط البيض، وبعد كده ضيفي
الخميرة، واعجني المقادير كلها مع بعض كويس لغاية ما تحصلي على عجينة
متماسكة ولينة.

4- ضعي العجين في طبق عميق، وغطيه وسيبيه يتخمر لمدة ساعتين.

5-
قسمي العجين لكرات صغيرة، وشكليها زي ما إنتِ عايزة، وممكن تقسمي العجين
لشرائط مستطيلة، وضفري كل شريطتين مع بعض، وممكن تحطي في الوسط بيض مسلوق
ملون أو غير ملون.

6- ابدئي في رص وحدات العجين في صينية مدهونة بالزبدة، وبعد كده ادهني وش العجين بصفار بيض مخفوق، وممكن تحطي كمان سمسم على الوش.

7- بعد كده غطي الصينية، وسيبيها تتخمر مرة تانية لمدة ساعة أو ساعة ونصف.

8-
دخلي الصينية في فرن درجة حرارته 180 درجة، وسيبيها لمدة 25-30 دقيقة أو
لغاية ما تحسي إنه استوى، وبعد كده طلعيه وحطيه في طبق التقديم، وبالهنا
والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://all4all.ahlamontada.net
fix
مراقب عام
مراقب عام
fix


Posts : 662
Reputation : 10
Join date : 23/04/2009
Age : 29

خبز "البريوش" Empty
مُساهمةموضوع: رد: خبز "البريوش"   خبز "البريوش" Emptyالثلاثاء أبريل 06, 2010 12:18 pm

شكرا يا شيف على الوصفه الهيله دي

خبز "البريوش" 903227
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز "البريوش"
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» رسمياً النجم " ليونيل ميسي " يستلم حذاءه الرياضي "F50i" لموقعه روما
» بعد إحالته للنيابة العسكرية .."خَلف" الأهلي معرض للسجن علي غرار "تامر حسني"
» "الأمر بالمعروف" توقف "زواج العشاق" في السعودية !
» هنا النقاش حول المباره التاريخيه القادمه بين مصر vs الجزائر
» فيفا: من صنع لافتة "عفوا إيطاليا..حاولى فى وقت لاحق" لم يكن ساذجا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات all4all :: ركن الأسرة والطفل :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: